Talentism

Talenten liggen ten grondslag aan bewegingen en beweegredenen van professionals. De snelle ontwikkelingen en veranderingen in onze economie en maatschappij vragen van organisaties en professionals dat zij zich voortdurend ontwikkelen en aanpassen. Stilstand betekent meer dan ooit achteruitgang. Gezien de verwachte schaarste op de arbeidsmarkt moeten we gaan redeneren vanuit het vergroten van potentieel van medewerkers. De Human Age bepaalt het komende tijdperk. Inzet vanuit talenten om rendementen te optimaliseren. Talentmanagement is dan ook cruciaal om organisatiekoers en individuele koers te optimaliseren zodat uit beiden het hoogste resultaat gehaald kan worden. Daarmee bewegen veel organisaties van competentiemanagement naar passiemanagement. Passie in de betekenis van bevlogenheid, de bevlogenheid die talentontwikkeling tot een succes maakt.

Talentlab

Onderdeel van de route is deelname aan TalentLab; een unieke samenwerking tussen Experis Expertise en Business Universiteit Nyenrode.
In het TalentLab zoeken (en vinden) 20 leidinggevenden en medewerkers in 3 maanden hun talenten. De professionals brengen hun leerkansen / barrières in kaart in hun leeromgeving. Hierop worden zij intensief gecoacht door een Nyenrode coach en iemand uit hun eigen werkomgeving. Hierdoor is het leerproces zeer effectief. De professionals ondervinden de kracht van lerend werken en werkend leren en bepalen daarmee hun koers. Ze reflecteren meer op hun gedrag, hebben meer zelfkennis en zelfvertrouwen. Ze kunnen dus beter het beste uit zichzelf en hun (werk)omgeving halen.