Zoek hier in 364 vacatures

Uitgebreid zoeken

Vind een vacature

X uitgebreid zoeken sluiten
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leestijd 5 minuten - Gepubliceerd 26 oktober 2017 - Door Chris Reijers

In 10 stappen voorbereid op de AVG - Stappen 9 & 10

Volgend jaar treedt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbeschering (AVG) in werking, waardoor ook jouw organisatie de kans loopt fikse boetes te krijgen. Oplopend tot 20 miljoen of 4% van de jaaromzet. Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op 25 mei 2018 wanneer de nieuwe AVG in werking treedt?

In een serie van 4 blogs nemen we je mee in het ‘10 stappenplan AVG proof’. In dit blog gaan we in op de laatste stappen  om jouw organisatie klaar te maken voor 25 mei 2018.

Stap 9: Leidende toezichthouder 
Heeft jouw organisatie vestigingen in meerdere EU-lidstaten? Of heeft jouw gegevensverwerking in meerdere lidstaten impact? Dan hoeft jouw organisatie onder de AVG nog maar met één privacytoezichthouder zaken te doen. Dit wordt de leidende toezichthouder genoemd. Geldt dit voor jouw organisatie, bepaal dan onder welke privacytoezichthouder je valt.

Stap 10: Toestemming 
Jouw gegevensverwerking kan gebaseerd zijn op toestemming van de betrokkenen. De AVG stelt strengere eisen aan toestemming dan voorheen. Evalueer daarom de manier waarop je toestemming vraagt, krijgt en registreert. Pas deze wijze indien nodig aan. Nieuw is dat je moet kunnen aantonen dat jouw organisatie geldige toestemming van mensen heeft gekregen om hun persoonsgegevens te verwerken. En dat het intrekken van toestemming voor mensen net zo makkelijk moet zijn  als toestemming geven.

Dit waren de stappen 9 en 10 uit de serie ‘10 stappenplan AVG proof’. Door deze stappen te doorlopen, ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe AVG. Hopelijk ben je hiermee optimaal voorbereid om de gewenste aanpassingen voor 25 mei 2018 door te voeren binnen jouw organisatie! 

Onderstaand kun je doorklikken naar de blogs met voorgaande stappen om jouw organisatie of afdeling AVG proof te maken! 

 

 

 


 

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de Autoriteit Persoonsgegevens