Zoek hier in 344 vacatures

Uitgebreid zoeken

Vind een vacature

X uitgebreid zoeken sluiten
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leestijd 3 minuten - Gepubliceerd 18 oktober 2017 - Door Chris Reijers

Europese financieringsmarkt stevent af op recordjaar

In de eerste 6 maanden van 2017 is er in Europa voor meer dan het dubbele bedrag aan financieringen uitgegeven ten opzichte van  eerste halfjaar van 2016. Dit blijkt uit onderzoek van PwC. De groei valt voornamelijk te verklaren door  de gunstige marktomstandigheden voor financiering en herfinancieringen. Ook het feit dat de rente laag staat, en de daar uit voortkomende gunstige voorwaarden voor herfinancieringen, draagt bij aan de groei.

Na een diep dal in 2012 toont de Europese financieringsmarkt opmerkelijke tekenen van herstel. Van de 28 miljard in 2012 groeide de totale omvang van de markt naar 67 miljard in 2013, om vervolgens in 2014 door te groeien naar een bedrag van 79 miljard. Na een lichte daling in 2015 en 2016 naar respectievelijk 64 en 70 miljard maakt de markt zich dus nu op voor het recordjaar 2017, aldus PwC.

Uit de meest recente analyse van de Europese financieringsmarkt blijkt dat de mark afstevent op een nog ongekende recordhoogte. In de eerste 6 maanden van 2017 is er al 57 miljard aan financieringen verstrekt verdeeld over 133 transacties. Door de recordbedragen van de eerst 2 kwartalen, dit niveau was in de afgelopen 10 jaar niet bereikt, is het bijna zeker dat 2017 in een all time high eindigt. “Dit is boven onze verwachting. We hebben een heel actief eerste half jaar achter de rug”, zegt Ard Burgers, partner bij PwC.

Tegenover het FD verklaart Burgers dat het hem zou verbazen als 2017 geen record jaar wordt. “De Europese Centrale Bank heeft duidelijk te kennen gegeven dat de rente laag blijft. Daarom verwachten we ook in de rest van het jaar veel activiteit, maar misschien wel wat minder dan in de eerste helft. Ook omdat het derde kwartaal doorgaans rustiger is”.


Ben jij financial? Experis is altijd op zoek naar gedreven finance professionals die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Dat kan als interimmer bij Experis in dienst, ZP of direct in dienst bij een van onze opdrachtgevers. Meer weten? Bekijk onze finance pagina.