Zoek hier in 342 vacatures

Uitgebreid zoeken

Vind een vacature

X uitgebreid zoeken sluiten
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leestijd 7 minuten - Gepubliceerd 9 oktober 2017 - Door Rachida van Woudenberg

B. Startup School Amsterdam – van talent naar IT!

Regelmatig lezen we berichten over het tekort aan IT’ers. De kranten publiceren er regelmatig over. Het tekort gaat nog jaren duren, het zou de innovatie remmen en tegelijkertijd volgen ontwikkelingen elkaar razendsnel op. 

IT is vandaag de dag een essentieel en onmisbaar onderdeel van het bedrijfsleven; IT is namelijk overal. Doordat IT in praktisch elk werkproces voorkomt, is het huidige tekort aan IT’ers niet alleen een probleem van de IT branche., Het raakt ons allemaal. Vacatures worden moeilijker vervuld en door het tekort aan goed opgeleid IT talent, blijft het een uitdaging om het bedrijfsleven van goede IT professionals te voorzien. Kortom, het gebrek aan IT’ers heeft veel invloed en de verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar meer wordt.

Als antwoord op de groeiende vraag naar tech-talent in het bedrijfsleven, opende B. Startup School Amsterdam - BSSA - in 2016 haar deuren. BSSA is een initiatief dat wij, Experis, samen met B. Amsterdam en de Amsterdam Economic Board zijn gestart. Het programma helpt de kloof te verkleinen tussen het huidige onderwijssysteem en de IT industrie. Opdrachtgevers biedt het de kans om in contact te komen met hoogopgeleide professionals met de juiste IT skills.

Het BSSA programma bestaat uit een intensieve full-time cursus met aansluitend een stage van 6 maanden. Tijdens de cursus werken de studenten nauw samen met de IT industrie om essentiële skills te verwerven, zoals Full-Stack programmering en UI/UX design. BSSA staat in contact met de beste onderwijsinstellingen uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden en Nederland om de studenten de beste expertise te bieden.

Op 23 oktober jl. zijn twee nieuwe klassen gestart. 30 talenten die ervoor hebben gekozen het roer om te gooien en hun droom te volgen. Voor een aantal studenten voelde het als een eerste schooldag en zowel gezonde spanning als opwinding waren voelbaar!

Als accountmanager voor BSSA verbind ik deze talenten aan opdrachtgevers die bereid zijn om te investeren. Een investering in jong talent dat met de juiste aandacht, motivatie en bereidheid om te leren, kan gaan bouwen aan een succesvolle carrière in de IT. Het inspireert mij om met zoveel gedreven en gemotiveerde jongeren te werken en ik kijk ernaar uit om hen de komende 3 maanden beter te leren kennen en te begeleiden.

Wil jij weten wat het BSSA programma voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over! 

Rachida van Woudenberg 
Rachida.van.woudenberg@experis.nl
LinkedIn of 06-12301800