Zoek hier in 365 vacatures

Uitgebreid zoeken

Vind een vacature

X uitgebreid zoeken sluiten
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leestijd 3 minuten - Gepubliceerd 21 november 2017 - Door Chris Reijers

Accountancysector blijft groeien in 2018 

Uit de sectorprognose van de Rabobank blijkt dat de groei uit 2017 doorzet en er voor 2018 positieve groeivooruitzichten zijn voor de sector. Hiermee weet de branche te profiteren van de ingezette economische groei. Voor de sector als geheel wordt verwacht dat er in 2017 wordt uitgekomen op een omzetgroei van 4,5% waar in 2018 de omzetgroei gematigder zal zijn en blijft steken op 3,5%. 

"Er is meer behoefte aan adviesgerelateerde diensten, iets wat vooralsnog met name zichtbaar is bij de grote(re) kantoren. Ook de kleinere en middelgrote accountants zullen de draai moeten maken naar meer consultancywerkzaamheden. De tariefdruk op de samenstelwerkzaamheden zal onverminderd doorgaan. Deze zullen meer en meer gezien worden als commodity. Zo heeft de accountant een uitstekende uitgangspositie om een diepgaande en waardevolle financiële planning voor ondernemingen op te stellen", aldus Rabobank.

De bank verwacht verder dat de Nederlandse economie in 2017 met ongeveer 3,3% groei afsluit en wordt er voor 2018 een groei verwacht van 2,4%. "De hoge groei van dit en volgend jaar komt doordat we in een fase van stevig cyclisch herstel zitten. We verwachten dat de jaren van hoge inhaalgroei na 2018 voorbij zijn. Ook op de arbeidsmarkt is het verdere herstel zichtbaar. We voorzien dat de werkloosheid in 2018 daalt naar 4,5 procent". 

Uit het rapport blijkt verder dat de omzet van Nederlandse bedrijven gemiddeld gezien stijgt maar dat dit niet gelijkmatig over de sectoren verspreid is. De zakelijke dienstverlening is de sector die dit en volgend jaar het hardst zal groeien, gevolgd door de nijverheidssector en de horecasector. Opvallende sectoren waar de groei beperkt is zijn de agrarische en de automotivesector.

De volledige sectorprognose lees je hier.


Experis is altijd op zoek naar gedreven finance professionals die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Dat kan als interimmer bij Experis in dienst, zelfstandig professional of direct in dienst bij een van onze opdrachtgevers. Meer weten? Bekijk onze finance pagina.