Zoek hier in 356 vacatures

Uitgebreid zoeken

Vind een vacature

X uitgebreid zoeken sluiten
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Informatie employment screening en CV-OK

Steeds meer werkgevers voeren een helder beleid op het gebied van pre-employment screening (PES). Alle  nieuwe medewerkers dienen een screening met goed gevolg te doorlopen alvorens definitief aangenomen te worden. Een dergelijk beleid is gericht op het borgen van de integriteit van medewerkers en minimaliseert de kans dat er onverwachtse misstappen worden gemaakt die schadelijk kunnen zijn voor de organisatie.

CV-ok

 

 

Een PES is een onderdeel van de indiensttreding bij een nieuwe werkgever waar weinig mensen op zitten te wachten. Het is een grotendeels administratief proces dat dikwijls nog afgehandeld wordt met kopietjes en per post. Het is ‘gedoe’ voor zowel werkgever als werknemer, duurt vaak enkele weken en is als proces zelf ook fraude gevoelig.

Om het screenings proces structureel goed te borgen, en tevens om het voor de eigen organisatie en de kandidaat makkelijker te maken, maken veel opdrachtgevers gebruik van de dienstverlening van CV-OK.

CV-OK heeft het screeningsproces en de verificatie van data van kandidaten en medewerkers geborgd binnen een beveiligde online (SaaS) omgeving, te bereiken via www.cv-ok.nl. Op basis van de screening behoefte van de klant, die voor bepaalde groepen werknemers anders kan zijn, wordt een screening in gang gezet.