Even over… wat goed leiderschap is

Met een goede leidinggevende halen we betere resultaten en gaan we met meer plezier naar ons werk. Maar wat is nou goed leiderschap? Welke kwaliteiten moet een leidinggevende hebben? Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun ideeën en ervaringen.

De eigenschappen van een leidinggevende zijn voor veel werknemers bepalend voor hun ervaring op de werkvloer. Onder een prettige baas functioneren mensen beter; ze voelen zich meer op hun gemak en behalen betere resultaten. Is jouw baas betrokken? Is hij of zij flexibel en neemt hij of zij duidelijk de leiding? Het zijn een paar van de eigenschappen die iemand een goede leidinggevende maken en jou optimaal laten presteren. Het effect van een minder goede baas? Meer ziekteverzuim, burn-outs en zelfs depressies.

Hoe stimuleert jouw leidinggevende je?

We gingen de straat op en vroegen mensen naar hun ervaringen. Hoe kan een leidinggevende hen stimuleren in hun werk? Wat moet zijn of haar aanpak zijn? Een van de antwoorden: “Het is goed als een leider motiveert. Dat hij je talenten benoemt en je daarmee probeert te helpen.” Meer ervaringen? Bekijk de video: