Het kasboekje van Ronny

€1700 – €2000

“Ik spaar veel; een investering voor als ik mijn bedrijf begin”

Naam: Ronny van der Kroon (23)
Baan: Financieel administrateur
Netto inkomsten: Tussen de €1700 en €2000
Huur: €300
Boodschappen: €0
Overige vaste lasten: €350

Constante ontwikkeling

“Doordat ik via Experis op detacheringsbasis werk, werk ik steeds ergens anders. Daardoor kan ik mezelf constant ontwikkelen. Ik heb namelijk steeds nieuwe uitdagingen nodig. Ik wil als zzp’er verder, dus daarvoor doe ik nu veel ervaring op. Op dit moment doe ik de financiële administratie voor twee entiteiten bij DAS, een bedrijf voor rechtsbijstandsverzekeringen.”

Sparen voor zzp’en

“Huur betaal ik niet, want ik woon nog bij mijn moeder in Amsterdam. Maar ik geef haar wel elke maand wat geld: €300. Mijn zorgverzekering en telefoon kosten me samen €200 en dan heb ik mijn vaste lasten wel gehad. Ik besteed €750 in mijn vrije tijd: zo ga ik graag op pad met vrienden. Een groot deel hiervan gaat ook naar kleding. Tot slot spaar ik maandelijks €500; vooral een investering voor als ik een eigen bedrijf begin en ga investeren.”

Eigen bureau

“Het liefst zet ik later een administratiekantoor op of een ander bedrijf in de financiële sector.”

Wat gaat waar heen?

Investeren
“Werken doe ik heel graag: ik vind het belangrijk om te werken aan mijn toekomst en daar tijd aan te besteden. Als ik dit op jonge leeftijd doe, pluk ik hier later de vruchten van.”

Vooral kleding
“In mijn vrije tijd kijk ik graag series met mijn vriendin, maar ik sport ook graag: voetballen of fitness. Maandelijks geef ik zo’n €750 uit in mijn vrije tijd. Daarvan gaat een groot deel naar kleding.”

Sparen voor later
“Ik spaar elke maand €500; vooral een investering voor als ik een eigen bedrijf begin en ga investeren. Ik heb nog veel plannen voor later.”