Let’s Meet: Experis Expert Karim

Karim werd op LinkedIn benaderd door onze Recruitment Consultant Mandy Snelleman en ging in gesprek over ontwikkeling & de volgende stap in zijn carrière. Nu werkt hij via Experis als interim business analist bij Johnson & Johnson. Wij stelden hem enkele vragen: 

Wat is je achtergrond, Karim?
In september 2011 ben ik begonnen aan mijn bachelor opleiding: Economie & Bedrijfseconomie, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op basis van  de studiekeuzetest tijdens mijn middelbare school periode, was dit een van de best passende opties.  Ik was nog jong en dacht; “ik kan hier als basis prima aan beginnen en als het niet bevalt kan ik altijd nog de overstap maken naar een andere opleiding”. Zo gezegd, zo gedaan. In het eerste blok volgde ik de vakken Wiskunde 1 en de Inleiding Accounting. Toen was mij al snel duidelijk: dit is de bachelor opleiding die ik wil volgen! Op basis van kennisdagen en inhousedagen bij verschillende bedrijven, had ik gedurende mijn bachelor besloten dat ik wilde werken als accountant bij een Big-4 kantoor. Zodoende ben ik in september 2014 begonnen aan de masteropleiding Accounting, Auditing & Control, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn scriptiestage heb ik gevolgd bij KPMG en hier heb ik ook een aantal dagen meegelopen bij de auditpraktijk. Dit beviel  van beide kanten goed en in september 2015 ben ik bij KPMG in dienst getreden als Trainee Audit.

Hoe ziet jouw pad eruit?
Bezig zijn met oriënteren en ontwikkelen past bij mijn generatie. Je bent constant bezig met nadenken over een pad  dat leidt naar een bepaald punt in je carrière. ls je dat punt bereikt hebt, beslis je of je hier een tijd blijft  of dat je verder wilt bouwen aan jouw pad om een andere bestemming te vinden. Soms wordt je beslissing om te blijven of verder te bouwen aan jouw pad beïnvloed door externe factoren. In dit geval werd mijn beslissing beïnvloed door een LinkedIn bericht van Mandy Snelleman, Recruitment Consultant Finance bij Experis. Het bericht wat ik van haar ontving, was anders dan de meeste berichten die ik ontvang van recruiters. Uit haar bericht bleek dat ze mijn profiel goed had bekeken. Ze had goed onderzocht waar mijn interesses lagen en ze nam de tijd en moeite om na te gaan waar een link ligt tussen mijn profiel en Experis. Door de manier van benaderen en de tijd en moeite die ze nam, besloot ik om in te gaan op haar bericht en een kennismakingsgesprek in te plannen bij Experis in Rotterdam. Er was een goede klik en ik wist meteen dat Experis mij kon helpen bij het bouwen aan mijn carrièrepad. Daar waar ik eerst in mijn eentje aan mijn pad werkte, word ik nu ondersteund door een heel team. Iedereen binnen dat team heeft zijn eigen expertise en ik ervaar echt dat ik word geholpen bij mijn groei.

In dienst getreden
Na een aantal maanden was het zover en sinds 1 september 2017 ben ik officieel in dienst als Experis Expert Finance. Als Experis Expert ga je als interim professional aan de slag bij verschillende opdrachtgevers en in diverse functies. De duur van de opdracht varieert van 1 maand tot een aantal jaar. Vooral de verscheidenheid aan opdrachten vond ik interessant. Ik kwam namelijk van een Big-4 kantoor waar ik in een aantal jaar bij verschillende bedrijven de controle heb mogen uitvoeren. Er was een constante dynamiek, vanwege het bezoeken van verschillende bedrijven. Bij Experis is dit ook mogelijk, alleen zit je meestal aan de andere kant van de tafel en zijn de opdrachten nog uiteenlopender.

Ik heb de tijd genomen om Experis écht goed te leren kennen en Andersom was daar ook sprake van.  Mede doordat ik goed duidelijk kon maken wat goed bij mij past, was er snel een opdracht voor mij beschikbaar Na goed overleg was ik ervan overtuigd dat dit dé opdracht was die goed binnen mijn carrièrepad past. Na 2 weken kon ik al aan de slag bij de opdrachtgever.

Business Analist bij Johnson & Johnson
Op 1 september ben ik in dienst getreden bij Experis. Op 11 september ben ik begonnen aan mijn opdracht als Business Analist bij Johnson & Johnson, een wereldwijd Amerikaans bedrijf dat actief is in de farmaceutische industrie met een omzet van 72 miljard dollar in 2016. Met deze opdracht hebben ze bij Experis niet alleen aan mijn wensen voldaan, maar mijn verwachtingen zijn echt overtroffen. Ik ben zeer blij dat ik heb gereageerd op het bericht van Mandy en ik weet zeker dat mijn toekomst als interim professional voor Experis nog veel uitdaging en en de daarbij behorende dynamiek gaat meebrengen. Mijn tip? Neem de tijd om te reageren op berichten die je ontvangt op LinkedIn. Ik weet dat het mij veel heeft gebracht en wellicht dat het jou ook veel brengt.