Stappenplan voor het perfecte sollicitatiegesprek

Ben jij op zoek naar een baan die bij je past? Of heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Met de juiste voorbereiding vind je een baan die jou op het lijf is geschreven en waarbij je de ruimte hebt om je te ontwikkelen. Sophie Wessels, Manager Talent Development & Onboarding bij Experis, geeft je in een korte video een aantal tips voor je sollicitatiegesprek. Vervolgens kun je op deze pagina een checklist downloaden, waarmee je direct aan de slag kunt en in 5 stappen voorbereid bent op het perfecte sollicitatiegesprek.

Bekijk hier de video met de sollicitatietips van Sophie:

Focus op jouw talent

Volgens Sophie is het belangrijk om tijdens het sollicitatiegesprek duidelijk naar voren te brengen wat jouw vaardigheden en talenten zijn. Dit kun je het beste doen aan de hand van situaties uit je werkverleden. Sophie: “Door voorbeelden te geven van situaties waaruit jouw vaardigheden en talenten blijken, geef je aan dat je kunt reflecteren op je eigen handelen.”

Wat vind jij belangrijk?

Ook geeft Sophie de tip om op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt in een baan. Wil je je bijvoorbeeld graag ontwikkelen? Of heb je een bepaalde werk-privé-balans voor ogen? Onderzoek hoe het met deze factoren gesteld is binnen het bedrijf waar je solliciteert. Verdiep je daarnaast in de bedrijfscultuur: hierdoor ontdek je of het bedrijf echt bij je past.

Aan de slag: download de checklist

Zelf aan de slag met de voorbereiding van jouw perfecte sollicitatiegesprek? Download de checklist ‘In 5 stappen naar jouw perfecte baan’ en kom erachter hoe jij je het beste kunt profileren tijdens een sollicitatiegesprek.