Hoe vul ik mijn LinkedIn-profiel in?

Tijdens je loopbaan is het eigenlijk niet meer weg te denken: LinkedIn. Met een volledig ingevuld profiel ben je online goed vindbaar en vergroot je je carrièrekansen. Maar hoe doe je dat? Recruiter Deniz van Experis geeft je tips in een video én een checklist.

Bekijk hier de video met de tips van Deniz:

Aandacht trekken

Een van de tips die Deniz geeft is om een pakkende headline te formuleren. Deze tekst wordt overal op LinkedIn getoond onder je profielfoto. Je hebt daarmee de kans om in 120 tekens de aandacht te trekken. Daarnaast is het belangrijk om volledig te zijn bij het invullen van je LinkedIn-profiel: noem niet alleen je vorige werkgevers, maar ook wat je functie was en wat je taken waren.

Netwerken

Alle tips toegepast? Dan kun je optimaal gebruik maken van LinkedIn-, volgens Deniz. “Zie LinkedIn als een netwerk. Hoe groter je netwerk, hoe groter je bereik. Nodig daarom iedereen uit waarvan je denkt: daar heb ik iets aan. Denk aan bedrijven waar je zou willen werken, inspirerende voorbeelden en recruiters in je vakgebied.”

Aan de slag: download de checklist

Wil jij ook een professioneel LinkedIn-profiel? Ga aan de slag! Download de checklist ‘In 5 stappen een ingevuld LinkedIn-profiel‘.