Talentontwikkeling: zo pak je het aan

Wat is jouw talent? En gebruik jij deze op je werk? Door in je baan met je talent bezig te zijn, krijg je energie en haal je goede resultaten. Erwin van de Vis, leidinggevende van een recruitmentteam binnen Experis, geeft je in een korte video tips over talentontwikkeling. Met de checklist – die ook op deze pagina staat – kun je vervolgens aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten.

Bekijk hier de video met de tips van Erwin:

Ontdekken van je talent

Stap één in je talentontwikkeling is het ontdekken waar je talenten liggen. Volgens Erwin kom je daar onder andere achter door jouw rol in je vriendengroep eens onder de loep te leggen. Waar bellen je vrienden jou voor? Bij wat voor “klusjes” hebben ze jou nodig? Dit zegt veel over jouw talenten.

Jouw talent is leidend

Er moet een goede match zijn tussen je huidige werk en de talenten die je hebt. Zo heb je plezier in je werk en behaal je betere resultaten. “Jouw talent is leidend, dus als je baan niet bij je talent past en hier ook geen mouw aan te passen valt, dan zal je op zoek moeten gaan naar een andere baan. Naar een baan die bij jouw talent past, in plaats van andersom.”

Aan de slag: download de checklist

Zelf aan de slag met jouw talentontwikkeling? Download de checklist ‘In 3 stappen naar jouw talentontwikkeling’ en ga direct aan de slag!