Bij Experis heb ik vastigheid, maar toch een gevoel van vrijheid

Norma Wijdenes werkt sinds 2008 als Experis Expert. Ze komt uit een ondernemersgezin, is getrouwd, heeft twee dochters en houdt er in haar werk van om te scoren. Norma moet er niet aan denken om tot haar pensioen op dezelfde plek te werken. “Er is zoveel te ontdekken in de wereld!”

Verleden

“Vroeger had ik een eigen schoonmaakbedrijf, maar op een gegeven moment wilde ik wat anders. Ik begon toen als hr-assistent en receptioniste bij een advocatenkantoor. Vanuit die baan had ik veel contact met bureau’s voor arbeidsbemiddeling, waaronder met Experis. Een heel leuk bedrijf waar ik op gesprek ging voor een nieuwe functie. Tijdens dat gesprek kwam spontaan de vraag of ik niet interim wilde werken. Ik kreeg ook de kans een assessment te doen. En zo kwam ik in een poule van secretaresses terecht. Die gang van zaken kenmerkt Experis. Ze kijken echt naar wie jij bent en wat bij jou past. Ook als het gaat om de aard van de opdrachten.”

Heden

“In tien jaar tijd heb ik veel verschillende opdrachten gehad. De kortste duurde vier dagen, de langste twee jaar. Door jarenlange ervaring heb ik ontdekt dat ik een voorkeur heb voor opdrachten in omgevingen waar professioneel wordt gewerkt, waar zaken op orde zijn. Onze accountmanager Adinda houdt daar rekening mee. Zij stuurt mijn cv naar potentiële opdrachtgevers. Vervolgens vind ik het heel leuk om de opdracht binnen te halen. Dat scoren, dat zit in mij. De afwisseling past ook bij me. Daar kwam ik achter toen ik in 2015 in vaste dienst ging bij een opdrachtgever. Ik ontdekte dat ik niet gelukkig word als ik heel lang in dezelfde omgeving werk. In goed overleg ben ik op payroll basis teruggekeerd bij Experis. Sinds juli heb ik weer een vast contract en de komende periode werk ik als Officemanager bij Oiltanking Amsterdam.

Toekomst

“Het secretariële vak is erg veranderd. Bedrijven verwachten nu meer inhoud. Om als interimmer blijvend succesvol te zijn in de markt, ben ik gestart met de HBO-opleiding Projectmanagement bij Schoevers. Ik zie dat er veel projectassistentes worden gevraagd, dus hiermee vergroot ik mijn kansen voor een nieuwe opdracht. Bovendien vind ik de materie interessant. Tijdens de opleiding leer je met een andere bril te kijken naar bedrijfsvoering. Die kennis komt van pas bij mijn huidige opdrachtgever, maar ook bij toekomstige. Ik heb helemaal mijn plek gevonden als Experis Expert. Omdat het vastigheid biedt en tegelijkertijd een gevoel van vrijheid geeft. Bij Experis mag je je bovendien blijven ontwikkelen. En dat wil ik mijn leven lang doen. De wereld is zoveel groter dan je eigen buurtje. Ik zeg het ook altijd tegen mijn dochters: Blijf nieuwsgierig!”