Waarom detachering mij altijd blijft uitdagen

Omdat ik werk op detacheringsbasis, maak ik steeds de leukste periode van het werk mee. In de korte tijd dat ik word ingehuurd is alles namelijk nog nieuw voor me. Tegen de tijd dat het een kunstje wordt, ga ik alweer naar de volgende klus. Werken als Experis Expert past dus goed bij me, want ik ben dol op uitdaging.

Bij eerdere banen liep ik altijd tegen hetzelfde probleem aan: ik raakte snel uitgekeken. Na een vrij korte tijd ging ik dan weer op zoek naar iets anders. Dat hoeft nu niet meer. Tegen de tijd dat ik me ga vervelen, begin ik alweer ergens opnieuw. Het is voor mij perfect: ik heb wel zekerheid van inkomen, maar heb toch steeds afwisseling.

Mijn eerste opdrachtgever

Sinds een jaar ben ik Experis Expert en werk ik dus op interimbasis. Experis is mijn vaste werkgever die me om de zoveel tijd voor een bepaalde periode bij een ander bedrijf plaatst. Daar kan ik dan steeds een andere functie invullen op financieel gebied, en nu is dat die van processpecialist bij ManpowerGroup. Ik optimaliseer er de financiële processen. Bijvoorbeeld de processen die te maken hebben met het invoeren van prijsafspraken of facturatie, maar ook met het corrigeren van lonen.

Minder kans op fouten

Het leuke aan deze functie is dat ik iets toevoeg aan de organisatie. Doordat ik bijvoorbeeld bepaalde handelingen in processen automatiseer, kunnen er minder handmatige fouten worden gemaakt. Bij mijn huidige opdrachtgever werk ik nu nog een paar maanden. Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen, is het prettig dat ik hier geen jaren zal zitten. Maar vervelen doe ik me zeker nog niet: er is nog genoeg te doen en er zijn nog veel resultaten te behalen.

Jouw wensen

Voor mij zit er maar één nadeel aan het werken op interimbasis. Het is namelijk altijd maar afwachten waar je komt te werken, en dan heb ik het vooral over de reistijd. Ik moet nu drie kwartier rijden. Dat is nog te doen, maar ik heb aangegeven dat een uur rijden mijn maximum is. Gelukkig houden ze daar rekening mee. Wat je ook kunt aangeven is wat wel en niet bij je past. Zo hou ik zelf minder van kleine organisaties, omdat je daar meer allround wordt ingezet terwijl je bij grote bedrijven meestal specialistischer bezig kunt zijn met je werkzaamheden. Over het algemeen zijn het ook vaak grote bedrijven die detachering inzetten, dus ik denk dat dat helemaal goed komt.

Over Wesley de Bie

Wesley de Bie werkt sinds 2017 als Experis Expert. Werken op interimbasis vindt hij uitdagend: om de zoveel tijd op een nieuwe plek werken voorkomt dat hij zich gaat vervelen. Ook doet Wesley graag nieuwe kennis op tijdens de financiële projecten waaraan hij bij verschillende bedrijven werkt. Eerder werkte en studeerde hij tegelijk, en in de toekomst wil hij nog graag een master ‘controlling’ volgen. Zijn financiële kennis, opgedaan tijdens zijn studies maar ook in de praktijk, neemt hij steeds mee naar een nieuwe opdrachtgever.