Wat het zo leuk maakt om steeds ergens anders gedetacheerd te worden

Als alles op rolletjes loopt, ga ik me vervelen. Als  interim professional werken past dus perfect bij me. Ik werk steeds ergens anders, kom steeds andere uitdagingen tegen en neem een kijkje in de keuken bij veel verschillende bedrijven. Wat houdt het werken als interim professional bij Experis precies in? En wat vind ik er zo leuk aan?

In een bedrijf terechtkomen waar het financiële systeem niet op rolletjes loopt, vind ik hartstikke leuk. Als Experis Expert ben ik gespecialiseerd in het verbeteren van administratiesystemen- en processen. Experis is mijn vaste werkgever die me om de zoveel tijd voor een bepaalde periode bij een ander bedrijf plaatst. Steeds weer een nieuwe organisatie leren kennen en daar problemen oplossen: heel spannend.

Problemen opsporen

Op dit moment werk ik bij een farmaceutisch bedrijf, waar ik procesverbetering-expert ben. Betalingen van een groot bedrijf verlopen niet altijd vlekkeloos. Mijn taak is om de terugkerende problemen op te sporen en het proces te verbeteren. Dit is niet de enige manier waarop je kan worden ingezet; het kan ook dat je gewoon met administratieve systemen en budgetten werkt zonder dat er grootse problemen zijn. Dan vervang je bijvoorbeeld iemand vanwege ziekte of zwangerschap. Als diegene terug is, ga jij weer naar het volgende bedrijf.

Belangrijke karaktereigenschappen

Om hier goed mee om te gaan, is het ten eerste belangrijk dat je als Experis Expert graag dingen uitpluist. Een opdrachtgever verwacht namelijk dat jij de expert bent. Dat je je vak goed kent. Vaak moet je zelf uitvinden hoe je te werk moet gaan, mensen aanspreken en zaken onderzoeken. Als je mensen kan overtuigen dat er iets moet wijzigen om zaken beter te laten verlopen, dan is dat kicken. De mix tussen sociaal, analytisch en strategisch werken; dat moet je leuk vinden.

Meerwaarde voor het bedrijf

Die eigenschappen zorgen ervoor dat je van meerwaarde bent voor een bedrijf. Als je veel op interimbasis hebt gewerkt, heb je veel gezien en veel situaties meegemaakt. Die kennis neem je steeds mee. Ook weet je van tevoren dat het project een keer zal eindigen; als je stopt of als er iets moet worden overgedragen is er daar geen frustratie over. Dat is ook niet erg, want hierna volgt weer iets nieuws.

Geen slapeloze nachten

Als Experis Expert ben ik in vaste dienst bij Experis, en dat heeft een groot voordeel. Experis is mijn vaste werkgever, daar ben ik in dienst, dus ik hoef me nooit zorgen te maken over mijn inkomen. Doordat er altijd wel werk voor me wordt gevonden, heb ik geen slapeloze nachten als een project afloopt. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan dit werk, zo is er soms veel reistijd. Gelukkig hoef je nergens koste wat kost te werken en is er altijd ruimte om werktijden en afstanden te bespreken.

Verschillende disciplines ontwikkelen

Door de jaren heen heb ik al een hoop geleerd. Mijn financiële kennis is flink gegroeid. Maar ook andere disciplines krijg ik onder de knie: IT bijvoorbeeld. Doordat ik veel met die afdeling samenwerk, weet ik niet alleen hoe bepaalde boekhoudsystemen aan de voorkant werken, maar ook hoe ze in elkaar zitten. Ook leer ik beter onderhandelen en is mijn overtuigingskracht goed ontwikkeld. Dat leren ze je niet op school: daar heb je echt de praktijk voor nodig.

Over Helene Klaasen

Helene Klaasen werkt sinds 2016 als Experis Expert. Ze werkt op interimbasis aan financiële projecten bij verschillende bedrijven. Haar taak is om problemen in administratieve systemen of processen vast te stellen en deze op te lossen. Ze houdt ervan om zich in een project vast te bijten en systemen en processen te structureren. En natuurlijk om steeds weer nieuwe bedrijven te leren kennen. Zo breidt ze haar kennis uit. Op dit moment werkt Helene bij een farmaceutisch bedrijf.