Van financiën naar mensenwerk: Brams carrièrepad

Als interim professional in de financiële sector leek Bram Rijkers (35) het goed voor elkaar te hebben. Hij werkte steeds ergens anders, haalde goede resultaten en deed veel ervaring op. Tot hij besefte dat niet werken met cijfers, maar werken met mensen hem gelukkig maakt. “Ik heb mijn roeping inmiddels gevonden.”

En die roeping uit zich in zijn werk als talent specialist bij Experis. Daar ‘recruit’ Bram nieuwe kandidaten en begeleidt hij medewerkers in hun ontwikkeling. “Het begeleiden van medewerkers in de financiële sector vind ik het leukst. Daarbij kan ik mijn kennis van het financiële vak goed gebruiken.” Bram organiseert ook evenementen en geeft workshops. “Daarmee help ik mensen achter hun talent, drijfveren en ambitie te komen.”

Tien jaar detachering

Zijn huidige baan vond Bram met een omweg. Zijn carrière begon als interim professional: jarenlang werkte hij op detacheringsbasis voor verschillende opdrachtgevers. Bram werkte onder andere als overhead controller, medewerker financiële administratie en procurement analist. De afwisseling beviel hem goed. “Door steeds ergens anders te werken, leerde ik veel nieuwe vaardigheden. Maar na tien jaar vond ik de financiën niet uitdagend meer. Ik kreeg meer energie van het sociale deel van het vak, waar ik in sommige functies al ervaring mee had opgedaan. Met mensen werken, ze coachen en opleiden. Dát is wat ik wilde.”

Verkoop en klantcontact

Dus ging Bram aan de slag als recruiter bij Experis. Na een tijdje kwam er in zijn functie echter steeds meer focus op sales. Iets wat Bram niet echt ligt. “Ik hou niet van acquisitie plegen. Een deel van de baan vond ik wel leuk en ik haalde goede resultaten, maar na een tijdje besefte ik dat dit niet bij mij paste. ‘Sales’ ligt me niet en ik wilde me volledig richten op de kandidatenkant: mensen begeleiden in hun carrière. Uiteindelijk ging Bram aan de slag als talent specialist, wat zijn huidige functie is.

In gesprek over ambities

Door regelmatig van baan te wisselen, heeft Bram een paar lessen geleerd. “Plezier hebben in mijn werk is belangrijker dan wat mijn baas van me verwacht. Toen ik op detacheringsbasis werkte, maakte ik lange dagen. Ik dacht soms: ik heb een baan, waar zeur ik over.” Tot Bram besefte dat het werk hem veel energie kostte. En bovenal: dat zijn ambitie niet lag bij financiën, maar bij mensenwerk. “Ik ben blij dat ik meerdere keren in gesprek ben gegaan over mijn werkelijke ambitie en interesses. Je bepaalt je eigen succes.”