Even over… hoe je relevant blijft op de arbeidsmarkt

Een baan voor het leven, dat kom je vrijwel niet meer tegen. Omdat werk verandert. En werknemers behoefte hebben aan verandering. Maar hoe zorg jij er nu voor dat je op de lange duur interessant en relevant blijft voor werkgevers? Zeker nu digitalisering en automatisering steeds meer taken overnemen? Menselijke vaardigheden vormen het antwoord. Maar hoe ontwikkel je die? En wat zijn die vaardigheden? Wij gingen de straat op om te vragen naar ideeën.

Jouw ambitie en de veranderende arbeidsmarkt

Wat kan jij, wat een computer niet kan? Met welke van jouw vaardigheden maak je jezelf relevant voor je werkgever? En op welke manier kan je jezelf blijven uitdagen op werkgebied? In de video vragen we voorbijgangers naar hun ervaringen: Hoe zorgen zij ervoor dat ze relevant blijven voor werkgevers, in de veranderende arbeidsmarkt. Eén van de antwoorden: “Als je maar gelooft in je eigen talenten, dan is de branche niet relevant. Ik kom altijd wel op mijn pootjes terecht.”

Bekijk de video voor meer inspiratie:

Hoe ontwikkel jij je?

Wil jij je ook blijven ontwikkelen? Bekijk de vacatures voor een actueel overzicht van werk in jouw branche.

Waar wil jij over vijf jaar staan?

Wil jij als professional het verschil maken, dan is het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen. En dat je de regie neemt over jouw ontwikkeling. Want word je eigenlijk wel genoeg uitgedaagd in je werk? En wat vind je belangrijk?