Groot aanbod vacatures; welke keuze maak jij als net afgestudeerde Engineer?

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de economie groeit en dat is te merken in tal van sectoren. Zeker ook binnen engineering. Denk aan de machinebouw, scheepsbouw, auto- en vliegindustrie, energie- en aandrijftechniek en de chemische of elektrotechnische industrie.

De orderportefeuilles van deze bedrijven zijn door de aantrekkende vraag goed gevuld, maar nu worstelen diezelfde bedrijven met het opschroeven van de productie. De afgelopen jaren volgt de ene hightechoplossing de volgende hightechoplossing in rap tempo op, maar door een tekort aan de juiste mensen dreigen mkb-bedrijven achterop te raken.

Op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben we te maken met een gebrek aan Engineers met de juiste opleiding. Afgestudeerde professionals in deze sector hebben volop keuzemogelijkheden. Reacties als “ik ben deze week door meer dan 20 organisaties benaderd via LinkedIn om eens te komen praten’’ zijn eerder regel dan uitzondering. Dat betekent een luxe positie voor de kandidaat, die kritisch kan kijken naar de mogelijkheden om een glansrijke carrière uit te stippelen. Voor organisaties op zoek naar het juiste talent betekent dit: werk aan de winkel!

Professionals kijken steeds kritischer naar de toegevoegde waarde van een werkgever. Het is daarom belangrijk dat organisaties zich verdiepen in het talent dat ze willen aantrekken. Een cruciale vraag hierbij: “Wat heeft het talent binnen mijn organisatie nodig om het beste uit zichzelf te halen en wat ambieert hij of zij?”

Dit sluit goed aan bij waar veel net afgestudeerden vaak mee worstelen: het maken van de stap naar een succesvolle carrière. Want in welke sector, organisatie of positie wil je starten, er zijn volop kansen! En dat is precies waar Experis je mee kan helpen. Het maken van de juiste afweging en je adviseren over in welk soort organisatie je het beste past. Want dat is uiteindelijk waar het vaak om draait, je thuis voelen binnen een organisatie en plezier hebben in je werk. Wij zijn ervan overtuigd dat als je werkt vanuit jouw persoonlijke drijfveren, dat leidt tot succes.