4 tips voor een opvallend LinkedIn profiel

Jouw LinkedIn is niet zomaar een kopie van je cv, het is dé plek om je kwaliteiten te etaleren en je successen te delen. Maar met meer dan een half miljard gebruikers is het lastig om op te vallen bij Recruiters.

1. Zorg dat je profiel compleet is

Als recruiter zie ik jouw profiel als je online visitekaartje, Zorg daarom dat je een professionele foto hebt, dat jouw werkervaring up-to-date is en schroom niet recente resultaten die je behaald hebt te delen. Benoem sowieso de verschillende civiele projecten waar jij aan hebt gewerkt. Zo is het voor een recruiter snel duidelijk in welke disciplines jij gespecialiseerd bent. Vermeld hier ook de contractvormen bij, bijvoorbeeld UAV-GC of RAW. Schrijf een korte biografie en benoem je opleidingen en certificaten (basisschool hoeft echt niet), zo heb ik een goed beeld van jouw achtergrond.

2. Wees zichtbaar in je netwerk

Je wilt gevonden worden, dus dan is het belangrijk dat je vindbaar bent. Een groot netwerk helpt hierbij, maar er is meer dat je kunt doen. Het werkt om actief te zijn in civiele vakgroepen en om content, zoals artikelen, te delen en te liken. Houd dit wel professioneel, deel bijvoorbeeld artikelen over civiele projecten waarbij je betrokken bent. Wil je het recruiters heel makkelijk maken? Dan kun je op je LinkedIn via ‘Jobs & Preferences’ aangeven dat ze je mogen benaderen met interessante voorstellen. LinkedIn zorgt ervoor dat de recruiters van het bedrijf waar je nu werkt, je niet vinden.

3. Communiceer een logisch en duidelijk verhaal

Heb je jarenlang binnen de aannemerij gewerkt en wil je nu de overstap maken naar een overheidsinstelling? Zorg dan dat uit jouw profiel blijkt welke drijfveren en ervaringen ervoor zorgen dat je deze stap kunt maken. Als recruiter wil ik begrijpen waarom je bepaalde carrièrestappen hebt gemaakt of wilt maken. Laat via je profiel zien waar je enthousiast van wordt en wat de rode draad is in jouw carrière!

4. Wees onderscheidend

Heb je HTS gestudeerd en werk je nu als werkvoorbereider bij een aannemer, dan heb je geen uitzonderlijk profiel en val je dus niet direct op. Zaken die jou als persoon uniek maken, zoals hobby’s of je (top)sport, doen het goed bij recruiters. Neem de programma’s waarmee jij goed overweg kunt op in je profiel, bijvoorbeeld AutoCad, Civil 3D of Bentley MX. Wat ook werkt, zijn aanbevelingen (en dan niet die van familie). Het is misschien niet altijd even makkelijk om te vragen, maar een aanbeveling van je huidige manager scoort punten!